Live Report | Gamma Ray "To The Metal" Tour 2010 - Live στη Θεσσαλονίκη


Οι Gamma Ray είναι ένα γερμανικό Power Metal συγκρότημα, δημιουργημένο από τον πρώην frontman των Helloween και εμνευστή του Ευρωπαϊκού Power ήχου, Kai Hansen. Πρόκειτε για ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα στον χώρο της Metal μουσικής, με πολύπλοκες τεχνικά συνθέσεις, αλλά παράλληλα με πολύ catchy ρυθμούς, ευκολομνημόνευτα ρεφραίν, και μια θαυμάσια θεματολογία με εύρος από ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, μέχρι και θρησκευτικά θέματα.

Έχουν στο ενεργητικό τους 10 ολοκληρωμένους δίσκους, με δίσκο ορόσημο στην καριέρα τους τον "Land Of The Free" (1995) και τελευταίο τον πρόσφατα κυκλοφορημένο "To The Metal" (2010).

Το Σάββατο που μας πέρασε, 20 Φεβρουαρίου 2010, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω live για πρώτη φορά το εξαίσιο αυτό συγκρότημα, στη σκηνή Block 33 (πρώην Υδρόγειος) στη Θεσσαλονίκη.

Τα συναισθήματα που μου προκάλεσε η σκηνική τους παρουσία είναι απλά απερίγραπτα. Τιτάνιες συνθέσεις μεταξύ των οποίων το τρισμέγιστο "Rebellion In Dreamland" και το μουσικό τερατούργημα "Armageddon", με έκαναν στη κυριολεξία να βρέξω παντελόνια. Το ίδιο ισχύει και για τα "Man on a Mission" όπως επίσης και το κομμάτι των Helloween "I Want Out", τραγούδι-σήμα κατατεθέν του Γκουρού της Ευρωπαϊκής Power σκηνής.

Ευχαριστώ τους Θεούς και τις Δυνάμεις του Σύμπαντος που συνομότησαν και με αξίωσαν να ζήσω αυτό το γεγονός.

Send me a sign
For too long you kept me waiting
Send me a sign
From the eternal skies
Send me a sign


Ευχαριστίες επίσης στους εκ Θεσαλλονίκης αδερφούς για τη παρέα τους

Comments