Live Report | Katakomves Christmass Live 2011, Nicosia-Cyprus, 28 December 2011


Βγαλμένο μέσα από τις θρύλικές εποχές των 80ς ήταν το πάρτυ που έγινε την περασμένη Τετάρτη στις Κατακόμβες της Λακατάμειας... Τρείς μπάντες στο billing από διαφορετικά μουσικά είδη, με τη κάθε μια να αντιπροσωπεύει το δικό της στυλ και ήχο, αλλά και οι τρεις μαζί να εξυμνούν το μεγαλείο της κυπριακής μουσικής σκηνής.

Από Ελληνόφωνο Punk σε Southern Rock και Ατσάλινα περάσματα στο Heavy Metal!
Την αρχή έκαναν οι "Εν Ψυχρώ", μια πρωτοεμφανιζόμενη Punk μπάντα που με την "Ενάντια στο Κατεστημένο" ιδεολογία τους και την εκρηκτική τους "εξ'-απ'τα-δόντια" ερμηνεία, φρόντισαν να ζεστάνουν για τα καλά το κοινό της αίθουσας. Ενέργεια και πάθος από τα μέλη, τουπα-τουπα-τουπα, αντικαπιταλιστικές κραυγές, cover Αντίδραση! Πολύ καλή εμφάνιση, και, αν και όχι το είδος που μου αρέσει, ευχαρίστως θα τους ξανάβλεπα Live!

Ακολούθησαν οι Shut 'Em Down, η πλέον γνωστή στο κυπριακό κοινό Stoner/Sludge Metal μπάντα, που, οφείλω να ομολογήσω, κάθε φορά που τους βλέπω με εντυπωσιάζουν περισσότερο. Πολύ καλύτεροι από άλλες φορές, με όλα τα μέλη να γουστάρουν στο έπακρο αυτά που εκτελούν, με ένα μπασίστα να παίζει παπάδες στις χορδές του, και με τον φίλτατο Μαχαιρά να εκπέμπει μεγατζάουλς ενέργειας!! Το κοινό φάνηκε να γουστάρει ιδιαίτερα και αυτό ήταν που με χαροποίησε καθώς έδειξαν ότι οι ταμπέλες δεν είναι εμπόδιο στη διασκέδαση.

Το τέλος στη βραδιά έδωσαν οι R.U.S.T.
HEAVY METAL Πανικός!! Με ένα τεράστιο setlist, που εκτεινόταν από τις πρώτες μέρες του συγκροτήματος, όταν ακόμα ονομάζονταν Flames In Ice και βαρούσαν ποιοτικό Thrash Metal, μέχρι και τα μελλοντικά μονοπάτια του συγκροτήματος, μας έδωσαν να καταλάβουμε (ξανά) τι εστί Heavy Metal, Forged In The Cypriot Fire! Εξαιρετική παρουσία από όλα τα μέλη (νυν και πρώην) και ενεργητικότητα στο μάξιμουμ, (και από τη μπάντα, και από το κοινό)!
Πολλές οι εκπλήξεις καθώς στη σκηνή ανέβηκαν ο Καλλίς, ο πρώτος drummer του συγκροτήματος, ο Αχιλλέας, drummer στο Demo, ο Μουτάφης από Hardraw, ο Theo από τους Regicide των 90ς, αλλά και ο Μαχαιράς των Shut 'em Down!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πολύ ωραία ήταν και τα κομμάτια από την τριλογία που ετοιμάζει το συγκρότημα σχετικά με την Κυπριακή τραγωδία του 1974.
Πολύ καλύτερος αυτή τη φορά ο ήχος στις κατακόμβες, καλύτερος από όλες τις άλλες φορές, και πρέπει να ευχαριστήσουμε τον ηχολήπτη Μάριο για αυτό.
Η βραδιά κύλησε άψογα, θέλουμε κι'άλλα!!!!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ παίδες!

Comments