Live Report | Katakomves Party, Nicosia-Cyprus, 05 January 2011


Report taken from the #forum#
Είναι το τρίτο live που παρουσιάζομαι σε 4 νύχτες... Στα δυο προηγούμενα έμεινα με το στόμα ανοικτό, όπως είπα στα προηγούμενα reports...
Σ'αυτό όμως αρρώστησα! ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ!!!

Μου έιχαν πει ότι τραγουδάει κοπέλλα στους Metal Blade, άναψε η φλόγα μέσα μου μια και είμαι μέγα fan των female fronted συγκροτημάτων (από Taist Of Iron μέχρι Orphan Allies, από Crystal Viper μέχρι Masque και Battlefield) αλλά ποτέ μα ποτέ δεν περίμενα να ακούσω αυτό που άκουσα χθες βράδυ!!

Ξαναλέω, ΑΡΡΩΣΤΗΣΑ μόλις άκουσα τη φωνή της νεαράς, εν τα λεοπαρδαλέ ντυμένης, καλλονής!! Ήμουνα πίσω πίσω στην αρχή της συναυλίας αλλά από το πρώτο τραγούδι, μέχρι να συνέλθω από το σοκ που με βρήκε, βρέθηκα στην πρώτη γραμμή να κάνω headbanging με τα αυτιά τεντωμένα να προσπαθώ να μην χάνω λέξη προερχόμενη από το λαρύγγι της μικρής!
Όπως είπε και ο Αχιλλέας πιο πάνω, η κυπριακή έκδοση της Barbara Malteze!!! Η μεταλλική της φωνή, θύμιζε άγρια αμερικανιά powerϊλλα!!!
Πρώτη φορά βλέπω το συγκρότημα και ήδη με κέρδισε. Συνεχίστε έτσι!! 
Metal Blade Setlist

Μετά, Night Of Teror!!! Οι 17χρονοι old school thrashάδες, καλύτεροι από ποτέ, έδωσαν μια εξαιρετική εμφάνιση παίζοντας τα κομμάτια του demo, διασκευές αλλά και τις καινούριες τους συνθέσεις, οι οποίες ξεχειλίζουν από ενέργεια, καλτίλλα και ξύλο ανελέητο!! Είστε μπαντάρα και το ξέρετε! Μαζί σας!!! Περιμένω νέο demo as soon as possible!! 
Teror Setlist

Η έκπληξη της βραδιάς (την οποία υποψιάστηκα αφού είδα έναν έναν τους R.U.S.T, ο καθένας με τη δικιά του δικαιολογία, να ανεβαίνουν στη σκηνή) ήταν μια ολιγόλεπτη εμφάνιση των R.u.s.t. Οι underground rockers των Αγίων Τριμιθιάς, έπαιξαν το νεοηχογραφηθέν Metal Child μαζί με την πλέον κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους διασκευή του See You In Hell των Grim Reaper! Έτσι ζεστάθηκε το έδαφος για τους Hardraw!!

Το Intro που χρησιμοποιήθηκε για opening της εμφάνισης τους, γραμμένο με την μεσαιωνική καύλα που διακατέχει το Μουτάφη, αποτέλεσε το χαλί στο οποίο στρώθηκε το HEAVY METAL UNION. Το τραγούδι-σήμα κατατεθέν- του συγκροτήματος (πέρα από τη Ραφαελλού) ήταν και το πρώτο στο οποίο είχαμε την ευκαιρία να απολάυσουμε το Φαίδωνα, το νέο τραγουδιστή της μπάντας. Ο πατρινός frontman, σουρωμένος από το ποτό (κλασσική κατάσταση του συγκροτήματος), μας έδειξε την πληθόρα των φωνητικών του ικανοτήτων, οι οποίες εκτίνονται από Kimbal/Call μέχρι Pilot!
Με κομματάρες δικές τους όπως Cyprus Heavy Metal Steel, The One With The Wolves και Night's Dark Figures, αλλά και διασκευές σε Saxon, Warlord, Overkill, Fifth Angel και Gamma Ray έδωσαν αγνό καυτό heavy metal!! 
Hardraw Setlist

Τραγική η κατάσταση με τον ήχο αλλά με 5 ευρω εισητήριο στις κατακόμβες δεν περίμενα και καλύτερα.

Εν κατακλείδι, η βραδιά ήταν άψογη, και εύχομαι και στα 4 συγκροτήματα να συνεχίσουν με αφοσίωση αυτό που κάνουν και κάποια στιγμή είμαι σίγουρος ότι θα ανταμειφθούν κατάλληλα.
Michalis "Starchild" Benakis

Comments