Live Report | Maiden United - 25 Jan 2012 - at Barrel House - Larnaca Cyprus


Maiden σε μια άλλη ακουστική διάσταση

Πραγματικές διασκευές παρουσίασαν στη Λάρνακα οι Maiden United


Mια πραγματικά απολαυστική βραδιά χάρισαν σε όσους επέλεξαν να βρεθούν την Τετάρτη 25 Iανουαρίου στο Barrel House στη Λάρνακα, η ολλανδοβρετανική μπάντα Maiden United που διασκευάζει ακουστικά τραγούδια του μεγάλου metal συγκροτήματος Iron Maiden.
Σε ένα γεμάτο μαγαζί οι Maiden United παρουσίασαν μέσα από το δικό τους φακό τραγούδια του βρετανικού συγκροτήματος. 

Επικεντρώθηκαν στο πρώτο τους δίσκο “Mind The Acoustic Pieces” που αποτελείται από διασκευές στο δίσκο των Iron Maiden, ”Piece of Mind”, αλλά έπαιξαν και άλλα κομμάτια από το επερχόμενο δεύτερο δίσκο διασκευών, ξεθάβωντας «ξεχασμένα» διαμάντια του Steve Harris και της παρέας του. Με ένα ομιλητικότατο αλλά και απολαυστικό σε απόδοση Damian Wilson στα φωνητικά οι Maiden United απέδειξαν ότι δεν είναι απλά ένα συγκρότημα επανεκτελέσεων, αλλά μια ομάδα μουσικών που πραγματικά διασκευάζει τα κομμάτια των Iron Maiden, αναδεικνύοντας μέσα από την ακουστική μορφή τους μια άλλη διάσταση. Ο Βρετανός Wilson των Threshold και των Ayreon ξεχώρισε σαν τροβαδούρος που απέδιδε με την εκπληκτική φωνή του τούς γνωστούς metal ύμνους, ενώ δεν έλειψαν οι μακροσκελείς «ομιλίες» του διανθισμένες με βρετανικό χιούμορ, αλλά και οι «περίπατοί» του ανάμεσα στο κοινό. Ανάμεσα σε άλλα ο Wilson μας ενημέρωσε ότι είχε περάσει από δοκιμαστικά για τη θέση του τραγουδιστή των πραγματικών Iron Maiden το 1994, αλλά τελικά τη δουλειά πήρε ο Blaze Bayley. Tον Wilson στη σκηνή του Barrel House συνόδευαν οι Ruud Jolie (Within Temptation) στην κιθάρα, Joey Bruers στο ακουστικό μπάσο (Up the Irons), Marco Kuypers (Cloudmachine) στα πλήκτρα και Mike Coolen (Within Temptation) στα τύμπανα. Από την εμφάνιση στη Λάρνακα ξεχώρισε η μουσική εμφάνιση των Μaiden United που φαίνονταν να το διασκεδάζουν και όχι απλά να παίζουν από υποχρέωση, αλλά και η οικειότητα που πρόσφερε ο χώρος και η φύση του Wilson

Οσο για τα κομμάτια αφού επρόκειτο για διασκευές στους Iron Maiden, τότε ό,τι και εάν έπαιζαν θα μας ενθουσίαζε: Where eagles dare, Quest for fire, 2 minutes to midnight, Revelations, Children of the damned, 22 Acacia avenue, Die with your boots on, Flight of Icarus, Flash of the blade, Prowler, Still Life, Only the good die young, Sun and steel, The trooper, To tame a land, The evil that men do, Wasted years.

Νικόλας Νικόλα
(Από τη Χαραυγή)

Comments