Live Report | Tokyo Blade, Nicosia-Cyprus, 19 November 2008


Ταξίδι με τους Tokyo Blade στη δεκαετία του ’80

Με «διαμάντια» από το παρελθόν συγκλόνισαν οι Αγγλοι Tokyo Blade το «μεταλλικό» κοινό της Κύπρου στην προχθεσινή τους συναυλία στο Red στην παλιά Λευκωσία. Τι και εάν από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος απόμεινε μόνο ο κιθαρίστας Andy Boulton; Συνοδευόμενος από νεαρούς μουσικούς μάγεψε και τους Κύπριους μεταλλάδες με κλασικά κομμάτια από τη δεύτερη φάση του NWOBHM.

Τη βραδιά άνοιξαν τοπικά σχήματα με πρώτους τους «παραδοσιακούς» και πιστούς στη δεκαετία του ’80 Rust και τους πιο ακραίους ηχητικά Blynd. Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήραν οι επίσης Κύπριοι Prodigal Earth των οποίων η πρώτη δισκογραφική δουλειά αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου από τη διοργανώτρια εταιρεία της συναυλίας, την κυπριακή Pitch Black Records. Πρόκειται για ένα συγκρότημα της «κλίκας» των Arryan Path / Diphtheria / Gangland που με την «τεράστια» φωνή του Νικόλα Λεπτού ξεσήκωσε το κοινό με δικά τους κομμάτια και διασκευές. Ξεχώρισαν το δικό τους Broken World καθώς και τα The Prisoner (Iron Maiden), Solitude (Candlemass), Night Crawler (Judas Priest) και 18 and Life (Skid Row) ενώ ξεχωριστές ήταν και οι παρουσίες φιλοξενούμενων στη σκηνή.

Μετά την εμφάνιση των Prodigal Earth, ήρθε η στιγμή που όλοι περίμεναν. Στη σκηνή του Red βγήκαν οι Tokyo Blade εξαπολύοντας έπη της καριέρας τους κυρίως από τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά Night of the blade του 1984: Love Struck, Someone to love, Rock me to the limit, Lightning strikes (Straight to the heart), Unleash the beast, Dead of the night, Night of the blade. Ακούστηκαν επίσης το If heaven is hell από το ντεπούτο τους (Tokyo Blade) του 1983, το Death on Main Street από το επτάιντσο Powergame της ίδιας χρονιάς, το Midninght rendezvous από το ομώνυμο ΕΡ του 1984, το Attack από το Lightning Strikes EP (1984) καθώς και τα Monkey’s blood και Blackhearts and Jaded Spades από τον ομώνυμο δίσκο του 1986. Οι Αγγλοαμερικανοί πλέον Tokyo Blade, δεν παρέλειψαν να παρουσιάσουν ένα νέο κομμάτι (Rip it up) ενώ διασκεύασαν και το κλασικό Long live rock n’ roll των Rainbow.

Ο Boulton ξεχώρισε με τα εκπληκτικά κιθαριστικά σόλο του ως ο τιμονιέρης των Tokyo Blade ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους σε ένα μαγικό ταξίδι πίσω στη δεκαετία του ’80 και τη βρετανική μεταλλική σκηνή.
Νικόλας Νικόλα
(ΧΑΡΑΥΓΗ)

Comments