Live Report | Whitesnake, Nicosia-Cyprus, 13 November 2008


Μάγεψαν το κυπριακό κοινό οι Whitesnake

Μια εντυπωσιακή παράσταση συνδυάζοντας μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος με καινούργια κομμάτια, έδωσαν οι Whitesnake για πρώτη φορά στην Κύπρο. Η προχθεσινή τους εμφάνιση στο κατάμεστο στάδιο «Ελευθερία», έδωσε την ευκαιρία στο κυπριακό κοινό να απολαύσει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της αγγλικής ροκ σκηνής και να απολαύσει το «αγέραστο» David Coverdale και τη νεότερη παρέα του.

Ο ιδρυτής και τραγουδιστής του συγκροτήματος μπορεί να μην διαθέτει πλέον τη φωνή του παρελθόντος όπως την απολαύσαμε σε δίσκους των Deep Purple και των Whitesnake ανάμεσα σε άλλα projects. Με τη βοήθεια του δεμένου κιθαριστικού διδύμου των Aldrich/Beach στα δεύτερα φωνητικά και παρά τα προβλήματα ήχου στην αρχή, ο ηγέτης των Whitesnake πρόσφερε στο κοινό (Ε/κ, Τ/κ αλλά και ξένους) μια αξέχαστη μουσική πανδαισία. Ο Coverdale και η παρέα του ταξίδεψαν το κοινό σε όλα τα επιτυχημένα σταυροδρόμια τους, με μικρά διαλείμματα από τη φετινή τους δουλειά μετά από 11 χρόνια δισκογραφικής απραξίας. Σκληρά κομμάτια εναλλάσσονταν με μπαλάντες και ακουστικά κομμάτια άψογα.

Τα «παιχνίδια» του τραγουδιστή με το κοινό συνεχίστηκαν μετά την παρεξήγηση του με κάποιο θεατή που τον «ανάγκασαν» να διακόψει για λίγο το τεράστιο Fool for your lovin’ και για δυο ώρες οι Whitesnake ξεδίπλωσαν με επαγγελματισμό μια απολαυστική παράσταση: Best Years/Fool For Your Lovin’/Can You Hear The Wind Blow/All I Want All I Need/Love Ain’t No Stranger/Lay Down Your Love/The Deeper The Love/Is This Love/Σόλο Κιθάρας/A Fool In Love με ενδιάμεσο σόλο στα ντράμς/Ain’t Gonna Cry No More (ακουστικό) /Ain’t No Love In The Heart Of The City/Give Me All Your Love/Here I Go Again.

Το καθιερωμένο encore έφερε το Still Of The Night για να ακολουθήσουν εν μέσω αποθέωσης οι «εκπλήξεις» από την περίοδο του Coverdale στους Deep Purple: Soldier Of Fortune και Burn συμπεριλαμβανομένου κομματιού από το Stormbringer. Αποθεωμένοι από τον κόσμο οι Whitesnake επέστρεψαν τελικά για άλλη μια φορά στη σκηνή παίζοντας το Bad Boys.

Ισως κάποτε ονόματα όπως οι Whitesnake να έμοιαζαν με όνειρο θερινής νυκτός για την κυπριακή συναυλιακή πραγματικότητα. Τα τελευταία χρόνια γίνονται αραιές επισκέψεις στην Κύπρο τέτοιων ονομάτων προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία. Παράλληλα όμως έχοντας ξαναδεί τους Whitesnake στο εξωτερικό οφείλω να επισημαίνω το πρόβλημα της Λευκωσίας σε σχέση με την έλλειψη ανάλογου για τέτοιες συναυλίες κλειστού συναυλιακού χώρου, αφού ως γνωστό στο «Ελευθερία» υπάρχει πρόβλημα με την ηχητική.
Νικόλας Νικόλα
(ΧΑΡΑΥΓΗ)

Comments