Live Report | Winter’s Verge - 02 Jan 2012 - Nicosia Cyprus


Μας άνοιξαν την όρεξη οι Winters Verge
Με ανυπομονησία αναμένεται ο νέος δίσκος του κυπριακού metal συγκροτήματος

Mε τον καλύτερο δυνατό τρόπο άνοιξαν τις metal συναυλίες για το 2012 οι Κύπριοι Winter’s Verge με την εμφάνισή τους στη Λευκωσία στις 2 Ιανουαρίου. Συνδυάζοντας τραγούδια από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους αλλά και αρκετά κομμάτια από το αναμενόμενο νέο δίσκο τους, οι Winter’s Verge παρά τα κάποια προβλήματα στον ήχο που αντιμετώπισαν, μας άνοιξαν για τα καλά την όρεξη για το Beyond Vengeance που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Φεβρουαρίου από την ευρωπαϊκή εταιρεία Massacre records.

Την πρώτη metal συναυλία της χρονιάς στο Frankys Live άνοιξαν τα κυπριακά σχήματα Cursed Vanguards και Shut Em Down και τη σκυτάλη πήραν οι Winters Verge που με τους τρεις πρώτους δίσκους τους, αλλά και τα συμβόλαια που έχουν εδώ και χρόνια με δισκογραφικές εταιρείες του εξωτερικού αποτελούν ένα από τους καλύτερους πρεσβευτές της ανερχόμενης κυπριακής metal σκηνής. Οι Kύπριοι εκπρόσωποι της euro-power metal σκηνής έδωσαν τα πάντα επί σκηνής. Αρτια δεμένη ομάδα με τα πλήκτρα του Στέφανου Ψυλλίδη σε κυρίαρχο αλλά όχι κουραστικό ρόλο να καθοδηγούν μαεστρικά τη μουσική του σχήματος, οι Winters Verge και επί σκηνής αποδεικνύουν αυτό που αξίζουν. Στην κιθάρα ο Χάρης Πάρη έδωσε τα πάντα, ενώ το ρυθμικό ντουέτο του Μιγκουέλ και του πολύπειρου Κρις σε μπάσο και τύμπανα αντίστοιχα συμπλήρωναν τη μουσική αρτιότητα με την πολύ καλή φωνή του Γιώργου Χαραλάμπους να δίνει το στίγμα του σχήματος. Τα παλιά αγαπημένα κομμάτια ξεσήκωσαν περισσότερο όσους επέλεξαν να βρεθούν εκείνο το βράδυ στο Franky’s Live, αλλά αυτό που μας ενθουσίασε είναι τα επτά πολύ καλά νέα κομμάτια που ανέβασαν κατά πολύ τις προσδοκίες μας για το επερχόμενο νέο δίσκο του κυπριακού συγκροτήματος.

Οι Winters Verge μπήκαν με ένα νέο κομμάτι το Cunning Lullabies συμπληρώνοντάς το με το παλιό Eternal Damnation. Ακολούθησαν τρία ακόμη καινούργια κομμάτια στη σειρά Not Without a Fight, Threads of My Life και Semeni. Γενικότερα τα κομμάτια του επερχόμενου Beyond Vengeance σε αυτή την πρώτη ακρόαση φαίνεται να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο του πετυχημένου συγκροτήματος, δίνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον των Winters Verge.

Στη συνέχεια τα παλιά Spring of Life και For I have Sinned ζέσταναν ακόμη περισσότερο το κοινό, ενώ η συνέχεια επιφύλασσε ένα αφιέρωμα στη μνήμη του Dimebag Darrell με το σόλο από τον κιθαρίστα των Winters Verge. Ακολούθησαν από τις προηγούμενες δουλειές του σχήματος τα For those who are gone και I Swear Revenge προτού εξαπολύσουν ακόμη ένα κύκλο εξαιρετικών νέων τραγουδιών:  Paper is Blank, Bleeding Heart και Dying. Το τέλος δεν μπορούσε παρά να αποτελείτο από «επιτυχίες» των Winters Verge και έτσι μια πολύ καλή εμφάνιση έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Suicide Note, Captains Log και To you I Sail Tonight.

Νικόλας Νικόλα
(Από Χαραυγή)

Comments