Review: Solitary Sabred - The Hero, The Monster, The Myth


Country: Cyprus
Genre: Heavy/Epic Metal
Release Year: 2009
Label: Steel Legacy Records
Format: CD
Get it Online


Η πρώτη στούντιο δουλειά των Κύπριων Solitary Sabred, με όνομα The Hero, The Monster, The Myth, ήρθε για να δώσει πνόη στην, όχι και τόσο διαδεδομένη πλέον, heavy/epic metal σκηνή και μπορώ να πω ότι τα καταφέρνει μια χαρά. Πέρνοντας το cd  στα χέρια μου δεν χάνω χρόνο και το βάζω για μια πρώτη ακρόαση. Ό,τι ακολούθησε δεν περιγράφεται. Ο Πέτρος( μπάσο και φωνή) , ο Jimmys( κιθάρα) και ο Αχιλλέας( νταμς) μου προσέφεραν μισή ώρα και κάτι μουσικής πανδεσίας καθαρού αμερικάνικου heavy/epic metal ( με επιρροές από Manilla Road, Cirith Ungol και  Manowar).

Ο δίσκος αποτελείται ουσιαστικά από 6 τραγούδια και 2 εισαγωγές. Τα θέματα των στοίχων καταπιάνονται, όπως είναι φυσικό, με επικές ιστοριές κυρίως από την σειρά βιβλίων Warhammer αλλά και την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία και Ιστορία. Το ταξίδι πάνω από τις θρυλικές μάχες ξεκινά με το  Slayer's Oath. Μετά την εισαγωγή η κραυγή του Αsgardlord δίνει το σύνθημα και τα υπόλοιπα όργανα πέρνουν φωτιά. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και το Slayer's Oath το αποδεικνύει. Ο ρυθμός ξεσηκώνει ενώ στο ρεφραίν ο Πέτρος μας δείχνει πόσο χαρισματικός frontman είναι. Μετά την εισαγωγή A Necromancers Plight σειρά έχει το Dominion. Κραυγές που θυμίζουν λυσσασμένους λύκους, riffs βγαλμένα από την κόλαση και αδιάκοπα χτυπήματα από τα ντραμς.

Συνέχεια έχει το αγαπημένο  Hammers of Ulirc, ένα τραγούδι που δίνει την δυνατότητα στο κοινό να φωνάξει και να αρχίσει ανελέητο headbanging.
Ακολουθεί και η δεύτερη εισαγωγή του δίσκου, Anvil of Crom και στη συνέχεια το Avengers of Set ένα ακόμα διαμάντι που σε προκαλέι να πάρεις  το σπαθί και να βγεις στο πεδίο της μάχης.
Και ενώ κοντεύουμε στο φινάλε μπαίνει το Solitary Sabred για να πάρει κεφάλια. Ένα από τα αγαπημένα συναυλιακά τραγούδια, οι πάντες ακολουθούν τον ρυθμό και τραγουδούν γεμάτοι ενέργεια μαζί με τον Πέτρο.

Ο δίσκος κλείνει με το τρισμέγιστο έπος  The Trojan Hero όπου μας μεταφέρει πάνω από την θρυλική πόλη του Πριάμου και γινόμαστε μάρτυρες των αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα σε Έλληνες και Τρώες.

Συνοψίζοντας ο δίσκος είναι ένα πραγματικό διαμάντι της heavy/epic metal σκηνής και το προτείνω ανεπιφύλακτα σ’ όλους τους φίλους της metal. Πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει.
THE BLOODLUST IS SACRED!
SOLITARY SABRED!!
 
Review by: Christos "Loki" Marneros
28-May-2010

Comments