Review: APOLLO RA αλά Κυπριακά!

Πιο κάτω παραθέτω ένα "Review" (ας το πούμε) που είχα κάνει ούτε λίγο ούτε πολύ πριν από 4-5 χρόνια, στο φόρουμ "Cyprus Underground". Το ξέθαψα σε κάτι αρχεία από ένα παλιό CD μου...Απολαύστε με γέλιο :-)


Κυπριακή Περιγραφή

Το άλμπουμ γαμεί τζιε δέρνει!!
Γυρίζει το σύμπαν ανάποδα, βάλλει το μες το διπλοκάμπινο, πέρνει το γυρούς τζιε φέρνει το τζιε πίσω!

Έν ήξερα τους Apollo Ra ώσπου τζιε επρότεινε μου τους ένας παρέας στο στρατό. Έψαξα να το έβρω να το κατεβάσω αλλά τίποτες. Επέτυχα το στο online shop της SonicAge Records τζιε επαράγγειλα το χωρίς καν να το έχω ακούσει...
Έφτασεν που λαλείτε μιαν καλήν ημέρα σπίτι μου.
Βάλλω το να το ακούσω.

Πρώτο τραγούδι, Crimson Streets
Ξεκινά όμορφα, ήρεμα σαν μια ερωτική μπαλαντούα... Όπας λαλώ, ωραίο ρωμαντικό τραουδούι για να ανοίξει ο δίσκος. Πριν να τελιωσω την κουβέντα μες το νου μου μοπάινει η κιθάρα με riff=ξυράφι και μετατρέπει το πεδίο σε κόλαση. Ακολουθούν τα ουράνια φωνητικά του Daniel το οποία με στέλλουν αδιάβαστο!!! Τί να πώ?
Άριστα παιγμένο Heavy power που βαδίζει σε γραμμές χαραγμένες από μπάντες όπως Queensryche, Crimson Glory, παλιοί Fates Warning και πιο καμμένα όπως Serpents Knight και Fifth Angel.

Μετά την κομματάρα Crimson Streets ακολουθεί το θεϊκό Out Of The Night! Τωρά τι θέλετε να πώ δαμέ? Ότι άκουσα το τζιε έβρεξα σόβρακα τζιε παντελόνια??
Καθαρός οργασμός το κομμάτι! Κιθαριστικές εναλλαγές μεταξύ των Kevin Buckley και Bill McKeowon σε ένα μαγικό θα έλεγα μοτίβο. Αμέσως μετά το σόλο έρχεται η εξωγήινη κραυγή του Daniel (sto 3:12) την οποία ακολουθούν αλεπάλληλα απανωτά κτυπήματα στην ακοή μας από τον ιπτάμενο δίσκο...
“Out of The Night, AAAAAIIIIIIAIIIAIAIA…….”

Δείτε το βίντεο που επόσταρα πιο πάνω για να καταλάβετε τι εννοώ...

3ο κομμάτι Heaven’s Just Another Way
POWER κομματάρα με κύριο οδηγητή  όπως πάντα γαμιστερές κιθάρες

4o το Obsession
Το τέμπο σε τούτο το κομμάτι γίνεται πιο αργώ αφού οδηγεί το μπάσο, χωρίς όμως να ξεφεύγει από την power προέλευση του, πράγμα που φανερώνεται στο 1:54, όπου επιστρέφει ο κατεγισμός!

Και τώρα το αγαπημένο μου κομμάτι THE CHALLENGE!!!!!!!
Τί άλλο να περιμένει κανείς όταν από το 7o κιόλας δευτερόλεπτο του τραγουδιού ο τραγουδιστής μας δείχνει τις τρομακτικές ικανότητες του λαρυγγιού του??
Στοιχειωμένο riff κατα τη διάρκεια των στροφών, το οποίο γίνετει πραματική κόλαση στη γέφυρα στο 1:15... Αγαπημένη στιγμή του κομματιού για μένα η γεμάτη πάθος ερμηνεία του Daniel στο σημείο όπου κραυγάζει “Fear Turns Into Violence, Confusion To Fear, Trapped In A Cage Of Concrete And Steel…”
Πόρωση που λαλούμεν! ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!


6o στη σειρά κομμάτι το Creating Zero
Τραγούδι με speed/power τέμπο όπου κιθάρες και drums κάνουν πάλι μαγικά… Πόλεμος κανονικός! Διαγαλαξιακοί εμπρησμοί, όπλα lazer να γαμούν τα πάντακαι όπως πάντα μια κραυγή  να συνοδεύει τραγουδιστά κάθε νότα!!


Και μετά το πολυαναμενόμενο και πολλά υποσχόμενο ομότιτλο τραγούδι του άλμπουμ. RA PARIAH...
Εισαγωγή με μπάσο και κιθάρα σε κάποιο αιγυπτιακό ρυθμό και ο Daniel να μπένει στο πετρί του ρόλου του αιγύπτιου ιερέα που απαγγέλλει στο Θεό Ra μια δέηση. Σκοτεινοί αντίλαλοι περιλούζουν την κάθε του λέξη. Και τσουπ, να που στο 1ο λεπτό κραυγάζει και πάλι. Κιθαριστικά ξόρκια με κοφτερά riffs Εσωτερικά μικρά σόλα μετακύ refrain-στροφών δίνουν στο κομμάτι μια άλλη ποιότητα και οι ριφφ-άρες του εξαυλώνουν κάθε μορφής pozer-ά και emo.

Bane Of The Black Sword στον αριθμό 8.
Κομμάτι ποιοτικού μετάλλου με ριφφ και σόλο να καθορίζουν από την ενάλεπτη εισαγωγή το τι μελλη γενέσθε.. Αγαπημένη στιγμή μετά το 3:13 όπου με πλήρη εναλλαγή ρυθμού ο τραγουδιστής ερμηνεύει παθιασμένα κάθε νότα! Βλέπεις ELRIC, είναι καλό!

MARCH OF FIRE!! Το αγαπημένο των περισσοτέρων κατόχων του δίσκου. Πρόκειτε για ένα κομμάτι «μαγικό» το οποίο φτιάχτηκε καθαρά για κιθαριστικές απαγγελίες χεριών εμπλουτισμένων με μαγεία. Catchy ρυθμός που εμπνέει ρυθμικό headbanging σε άλλες διαστάσεις... Πέρα από τις 11 γνωστές, μια άλλη διάσταση εμφανίζεται με το σόλο.

Τελευταίο κομμάτι του δίσκου το To Be A Hero...
Powerίλλα, ‘80ίλλα... Κραυγάζων πλήθος να σημειώνει ότι “HAIL! WE MARCH!!!” και να διατάζει  “FIGHT!” κατά τη διάρκεια του Refrain!

Όπως καταλάβατε οι Apollo Ra είναι ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα και το Ra Pariah θα είναι πάντα ψηλά στη λίστα των ακουσμάτων μου!!
Τζιε ΝΑΙ! Σε κάθε τραγούδι λαλώ για τες Κιθάρες τζιε τα Φωνητικά! Ε με το δίκαιο μου, αφού μόνο αν το ακούσετε εν να καταλάβετε τι εννοώ!

***Το πιο πάνω κείμενο δεν γράφτηκε για επίδειξη των ανύπαρκτων μουσικών μου γνώσεων (να μου βάψεις το πεντάγραμμο άσπρο εν να το φάω για μακαρόνια) και ούτε για να δείξω ότι είμαι γαμάτος και ξέρω μια σχετικά άγνωστη μπάντα... Γράφτηκε εν βρασμό ψυχής, σε μία συνουσία αισθήσεων, σε μια παρανοϊκή στιγμή μιας κατάστασης όπου τα πάντα φαίνονται πολύ μικρά σε σύγκριση με το μεγαλείο που είναι κρυμμένο σε ένα CD-άκι των 7 Ευρώ!
ALL HAIL στους θεούς της Βαλτιμόρης APOLLO RA!***