Live Report | Metalized Blood - 16 Jul 2012 - Franky's Live - Nicosia Cyprus

Ακόμη μια βραδιά τούμπανο είχαμε τη περασμένη Δευτέρα, όπου ζήσαμε κάφρικες επιθέσεις με τους Tartarus, μαγικές και φολκλόρικες περιδιαβάσεις μέσα σε παράλληλα σύμπαντα με τους Methysos και πήραμε μια εικόνα της προσωποποιημένης κολάσεως μέσα από την εμφάνιση των Temple Of Evil!



Φθάνοντας έγκαιρα (περίεργο!) στο Franky's Live, βρέθηκα με αρκετούς γνωστούς που είχε καιρό να τα πούμε, μιας και ήταν η πρώτη μου συναυλία μετά τον επαναπατρισμό μου. Μέσα από τις συζητήσεις και την πρώτη μπύρα της βραδιάς, οι Tartarus ετοιμάστηκαν και ανέβηκαν στη σκηνή. Πρόκειτε για την παρθενική εμφάνιση του νεοσύστατου αυτού συγκροτήματος και οι πρώτες εντυπώσεις είναι ικανοποιητικές και πολύ υποσχόμενες. Το συγκρότημα εδρεύει στη Λευκωσία και παίζει ένα μίγμα επιθετικού Thrash με σκοτεινό περιεχόμενο και Black-οειδή φωνητικά! Ξεκίνησαν τη συναυλία με ένα δικό τους κομμάτι, το Possessed, και ακολούθησαν εναλλαγές μεταξύ δικών τους κομματιών και διασκευών σε γνωστά κομμάτια από τις μπάντες Celtic Frost, Sepultura και Slayer. Κάποια μικρολαθάκια δικαιολογούνται κάτω από την ταμπέλα της πρώτης εμφάνισης και περιμένουμε εναγωνιωδώς την επόμενη εμφάνιση με λιγότερο Άγχος και την ίδια πόρωση!!!



Τη σκυτάλη στη σκηνή πήραν οι Υπηρέτες του Folk, τα ξωτικά της Λεμεσού, Methysos. Αυτή ήταν η δεύτερη εμφάνιση του συγκροτήματος, το οποίο αποτελείται από 7(!!) μέλη. Κάποιος θα έλεγε εφτά άτομα στη σκηνή θα είναι ένα πανηγύρι. Κι όμως η άριστη επικοινωνία μεταξύ των μελών, φρόντισε στην πολύ καλή εκτέλεση δικών τους κομματιών αλλά και διασκευών από Eluveitie, Korpiklaani, Finntroll, και Equilibrium. 2 Φωνές, Βιολί, Κιθάρα, Φλάουτο, Μπάσο και Drums, σε μια συνουσία πρόσφεραν μια νοητική μέθη στο κοινό, το οποίο φαίνεται να γούσταρε τα φολκ μονοπάτια και το κέφι που μετάδιδε το συγκρότημα! Πρώτη μου επαφή με το συγκρότημα, και συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον δεν τους έχει δει, να το κάνει με την πρώτη ευκαιρία.




Το φινάλε της βραδιάς ανέλαβαν οι Temple Of Evil! Headliners της συναυλίας καθώς διακρίνονται από τον επαγγελματισμό που τους διακατέχει, έκαναν το κοινό να παραμιλάει με την επιθετικότητα τους, και το λυσσαλαίο και παράλληλα αβυσσαλαίο απόκοσμο Deathrash τους! Άρτιος ήχος, (σε σημείο που σε έκανε να διερωτάσαι πώς έγινε αυτό στο Franky's Live) αλάνθαστο παίξιμο και μια σκοτεινή-σατανική παρουσίαση των κομματιών τους αλλά και διασκευών σε Motorhead/Sepultura, και Sarcofago. Αρρωστημένα, διαβολικά φωνητικά, και ξυραφοειδή ριφφάρες που συνδέονται μαζί για ένα ψυχοφθόρο αποτέλεσμα, που σε διαλύει κομμάτι κομμάτι.  Έκπληξη μου προκάλεσε η εκτέλεση του δικού τους κομματιού "Lord Of Death", το οποίο έπαιξαν σε ένα πολύ πιο γρήγορο τέμπο, σε σημείο που να... ξεβιδώνονται αυχένες!
Τέλος ανεβαίνουν μαζί τους οι Tartarus, και μαζί κλείνουν τη συναυλία με μια διασκευή στο Metalized Blood των Desaster!




Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσεύλευση του κόσμου ήταν πέρα για πέρα ικανοποιητική για τα δεδομένα ενός τοπικού event και ο ήχος στο Franky's πολύ βελτιωμένος.




Long Live The Cyprus Metal Scene!

Τάδε έφη
Μιχάλης "Starchild" Μπενάκης

Προσωπικές ευχαριστίες σε Εύα Νίκου και Μαρία "Farewell" Ανδρόνικου για το φωτογραφικό υλικό της  βραδιάς

Comments