Live Report | ANORIMOI, Infected Syren, Dragonbreath | 03 Jan 2020 | RED | Nicosia Cyprus



Μας "μπήκε" καλά η νέα δεκαετία!
Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια (ναί, άργησαν!), η Ελληνική μπάντα βαρέου μετάλλου που ακούει στο όνομα Anorimoi επιστρέφει στο νησί μας και πάλι!

Στον καινούριο χώρο του RED live stage στην Λευκωσία, ανεβαίνουν επί σκηνής οι Dragonbreath. Eρχόμενοι από τους Αγίους Τριμιθιάς, έπαιξαν κομμάτια από το demo και το single που κυκλοφόρησαν 5 χρόνια πρίν καθώς και κομμάτια από το επερχόμενο ντεπούτο τους. Πάρα πολύ καλή εμφάνιση, ανοίγοντας την βραδιά όπως της άρμοζε, και κλείνοντας με διασκευή του τραγουδιού "Δικός σου για Πάντα" όπως παίχτηκε στο live του '92.







Στη συνέχεια την σκυτάλη παίρνουν οι rock/metal punkers Infected Syren. Έπαιξαν κομμάτια από το ντεπούτο τους, φούλ στην ενέργεια, στίχους βγαλμένους από την κοινωνία, flying-tanga για το κοινό, με χιούμορ και τρελλή διάθεση ζέσταναν τον κόσμο για τα καλά. Όπως λέει και το motto τους, sick music for sick people!








Σιγά σιγά ο κόσμος άρχισε να αυξάνετε και να γεμίζει όλο και περισσότερο το μαγαζί..

Οι Ανόριμοι τελείωσαν την μίνι περιοδεία τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, παρουσιάζοντας τον καινούριο τους δίσκο "ΚΩΛΑΣΗ" ο οποίος κυκλοφόρησε πρίν κανα τρίμηνο, με τελευταία εμφάνιση ένα επετειακό live show στην Αθήνα όπου γιόρτασαν τα 25 χρόνια ύπαρξης τους.

Και ήγγικεν η ώρα.. Anorimoi on stage..
Τα φώτα κλείνουν... εμφανίζετε το τέρας cthulhu (ίδιο χοντρό με τον Κόμη) και καλησπερίζει τον κόσμο... Ακούγεται από τα μεγάφωνα ίντρο μουσική τύπου requiem for a dream, και o Vargsteiner καλωσορίζει ένα ένα τα μέλη της μπάντας τα οποία εισέρχονται επί σκηνής. Ο κόσμος χειροκροτάει (παλί εναν εναν) και ΜΠΑΑΜΜ.. Ανοίγουν με Καριόλα οι άτιμοι. Δεν θα σχολιάσω το τι χαμός γινόταν σε κάθε τραγούδι, ειδικά στα highlights κομμάτια τους πόλεμος. Γενικά, μας είπαν πως θα προσπαθήσουν να παίξουν σχεδόν όλο τον δίσκο τους και έτσι έγινε, παρουσίασαν οκτώ από τα δέκα κομμάτια του "Κώλαση", άφησαν έξω το "Μαραμένο Κάστανο" και το "Κωλοκαύτομα". Το υπόλοιπο setlist (23 συνολικά + 1 encore) συμπληρώνετε με κομματάρες από όλη την δισκογραφία τους. Και όπως είναι γνωστό στα live της μπάντας, τα μέλη κάνουν διάλειμμα δυο-τρείς φορές, όχι γιατί κουράστηκαν, αλλά για εκπαιδευτικούς λόγους που αποσκοπούν στην σωστή διαπαιδαγώγηση και μόρφωση του λαού μας το οποίο έχει ως αποτέλεσμα ο κάθε ένας από εμάς να πηγαίνει σπίτι του σοφότερος. Έτσι λοιπόν, για αυτό το δύσκολο έργο, δράση αναλαμβάνει ο Κόμης Βαργκστάηνερ. Τα χείλη του να στάζουν απαράμιλλη σοφία, ο κόσμος να μαγεύεται και να περιπλανιέτε σε διαγαλαξιακά ταξίδια. Αν δεν είσαι εκεί να το ζήσεις, τότε είναι αδύνατον να το καταλάβεις, οπόταν σταματάω εδώ. "Άσε κάτω το δίκαννο γιαγιά" και "Στο Πρώτο Ραντεβού" είναι το closing της βραδιάς αυτής. Μετά από φωνές, χειροκροτήματα κτλπ, ο κόσμος δεν λέει να φύγει, έτσι μας ρίχνουν το "Χριστός και Αντίχριστος" και η νύχτα τελειώνει. Το σημαντικό είναι, πως δεν ήταν ένα απλό live. Ο κόσμος όντως πέρασε καλά! Αυτό είναι που μετράει! ...και το μέγεθος. Το ίδιο φάνηκε να το απολαμβάνουν και τα μέλη της μπάντας, τα οποία ίσως να μην περίμεναν πως ο κόσμος θα κάνει τόσο μεγάλο πανικό για αυτούς! Ένα είναι το μόνο σίγουρο, το νησί γουστάρει αυτή την μπάντα!

Setlist:
01. Καριόλα
02. Ένα κεφτεδάκι τόσο δά
03. Kama Sutra
04. Κθούλου
05. Porque Τasia
06. Είμαι το πουτανάκι μου
07. Η χειρότερη μέρα ever
08. Ο πανίσχυρος μεγιστάνας των Νίντζα
09. Κακό παιδί
10. 12000 πόδια
11. Σκάσε ηλίθια
12. Γκομενιά
13. Καλά να Πάθεις
14. Καμικάζι
15. Χοντρό Λάθος
16. Το Μέγεθος Μετράει
17. Ανθοδέσμη από κρέας
18. Ο Μίτσος ο Λάννιστερ
19. Το πέος της παρηγοριάς
20. Ο κάλος
21. Καφέ Δάκρυα
22. Άσε Κάτω το Δίκαννο Γιαγιά
23. Στο Πρώτο Ραντεβού
ENCORE:
24. Χριστός και Αντίχριστος

Andreas Benakis
12 January 2020

Comments